Achter de Geraniums gaan zitten.

Gaat Rinus binnenkort achter de Geraniums zitten?..
Gaat Rinus eerder stoppen met werken en met pensioen?..
achter-de-geraniums

Over Pensioenen is veel te doen de laatste jaren , pensioen leeftijd omhoog, pensioenfondsen die hun dekkingsgraad niet halen, rente laag enz.. Het is en blijft een ver van mijn bed show allemaal en we zien wel?..
Totdat we van het werk een heuse uitleg kregen van het Hoogovens pensioenfonds,  over wat nu precies de opbouw van een pensioen is , hoe zijn de wettelijke regels en vooral wanneer ga je met pensioen?..

Jee.., pas met 67 jaar , maar tegen die tijd leeftijdsafhankelijk?..70 jaar misschien, slik..
De uitleg was best duidelijk en tegenwoordig kan je op de website pensioen keuze’s maken , maar ook bijvoorbeeld uitrekenen wat je nu precies gaat krijgen als je met pensioen gaat, maar ook bijvoorbeeld als je eerder met pensioen zou willen gaan enz.

Nu was mijn interesse gewekt , eerder met stoppen, waarom niet? Dus ben eens met de rekentool gaan rekenen, stel als ik bijvoorbeeld eerder met pensioen zou gaan?, bijvoorbeeld gewoon met 60 jaar stoppen met werken en simpel 7 jaar eerder met pensioen gaan!!..Kan dat dan?..
Nog eens goed gekeken en gerekend enne…dan een dikke JA…gewoon met je 60e met pensioen…daar kan ik nog steeds dik van leven en waarom ook niet na 44 jaar fulltime in de zware industrie werken…ik zeg doen.. Gezellig achter de geraniums gaan zitten, hahaha

Hoe zit het met jullie?..

 

 

 

 

2 gedachtes over “Achter de Geraniums gaan zitten.

  1. Fränk

    Als je het kan moet je het echt doen Rinus, ik werk nu al 3 dagen en ben 53 jaar we kunnen ons redden met onze dieren en nieuwe auto’s en dure vakanties is voor ons totaal onbelangrijk, leven dat is belangrijk, als je ziet wie er om je heen wegvallen, dan geef ik jou groot gelijk, het aftellen is begonnen 😉.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s